Radera ditt konto
Du kan när som helst radera ditt konto i Nära, direkt i appen. Ingen förklaring behövs och du behöver inte kontakta oss.
Så gör du i appen
- Öppna Nära och gå till fliken Hem.
- Tryck på din profilbild uppe till höger.
- Skrolla längst ner och välj ”Radera mitt konto”.
- Bekräfta två gånger – sedan är kontot borta.
Vad raderas?
Följande tas bort permanent och går inte att återskapa:
| Kontot | Din inloggning och e-postadress. |
|---|---|
| Profilen | Namn, presentation, stad, åldersspann, intressen och profilbild. |
| Meddelanden | Dina konversationer och meddelanden. |
| Aktiviteter | Aktiviteter du skapat samt dina deltaganden. |
| Plats | Din sparade position. |
| Notiser | Din pushnotis-token för enheten. |
| Kraschlogg | Felrader och livstecken-rader som appen sparat i vår databas med ditt konto-id. |
| Anmälningar | Anmälningar du gjort kopplas bort från dig och sparas bara avidentifierat (se nedan). |
| Företagsabonnemang | Äger du ett företagskonto sägs abonnemanget upp och upphör vid slutet av den period som redan är betald. |
| Apple-inloggning | Har du skapat kontot med Apple och raderar det i appen på en iPhone, återkallas kopplingen mellan Nära och ditt Apple-konto. |
Vad kan sparas?
Rapporter som du gjort om andra användare kan sparas i avidentifierad form (utan koppling till dig) för vårt fortsatta trygghetsarbete och för att kunna hantera återkommande missbruk. Vi kan också behöva spara vissa uppgifter om lagen kräver det.
Om någon har anmält dig sparas ditt visningsnamn i anmälan i högst 12 månader efter att ärendet avgjorts, även om du raderar ditt konto, så att vi kan känna igen upprepat missbruk.
Ingen tillgång till appen?
Om du inte kan logga in eller redan har avinstallerat appen – mejla oss från den e-postadress ditt konto har, så raderar vi kontot åt dig:
Vi behandlar din begäran så snart som möjligt, senast inom 30 dagar.
Läs mer om hur vi hanterar dina uppgifter i vår integritetspolicy.
Nära